Over de workshop

Op het congres verzorgden onze Business Continuity Specialist Willy Antonissen en onze Mr. Veiligheid Henk Veenvliet een interactieve workshop crisismanagement. 

Tijdens de oefening werd met behulp van vijf vrijwilligers uit het publiek een crisisteam samengesteld met de volgende functies; Plantmanager, Manager O&T, Productiemanager, QHSE Manager en de P&O Manager.

BRZO_workshop_crisismanagement.jpg

Na een korte uitleg over de crisissituatie, kregen zij de instructies om met het eerste crisisoverleg te starten. Ondanks de goede sturing van de Plantmanager, ontspoorde de vergadering al snel.  

Willy en Henk vroegen de zaal om feedback en zij hadden al snel boven water waarom het overleg niet liep; er was geen heldere structuur en er ontbrak informatie. Wat zijn de protocollen? Waar is de gevaarlijke stoffenlijst? Wie schrijft de afspraken op en bewaakt opvolging? 

Na een korte theoretische uitleg van Willy over hoe je een crisisoverleg structuur kunt geven en individuele feedback per rol, werd het overleg opnieuw opgestart. Deze keer had iedereen een duidelijke rol; voorzitter, plotter, liaison CoPI én van te voren werd afgestemd wie precies waar voor verantwoordelijk was. 

Het gevolg? Een crisisoverleg dat een stuk gestructureerder verloopt. Wilt u weten wat wij voor u kunnen btekenen op het gebied van crisismanagement? Neem contact met ons op via 088-1663000 of stuur een mail naar info@werkveilig.nl.