Crisisplan maken

Crisisplan op papier, houvast in de praktijk

Zodra uit de dreigingsanalyse duidelijk is geworden welke crises het grootste risico vormen voor uw bedrijf, wordt er een crisisplan op maat gemaakt. Het crisisplan beschrijft hoe de crisisorganisatie is ingericht en te werk gaat. We schrijven een kort en bondig crisisplan, dat als naslagwerk dient als er geen dreiging is, en als leidraad tijdens een crisis onder grote tijdsdruk praktisch bruikbaar is.

Vragen over het opstellen van een crisisplan?

Bel 088-166 3000 

MAIL ONS

Wat is een crisisplan?

samenhang_crisisteams_extern.pngHet crisisplan bevat het organogram van de crisisorganiatie en de verschillende procedures die gevolgd moeten worden tijdens een crisis. Omdat iedere organisatie anders is, is het crisisplan altijd maatwerk.

De inrichting van de crisisorganisatie hangt af van uw bedrijf. Bij kleine bedrijven met een locatie, is er vaak een crisisteam dat zelf de hele crisis afhandelt. Bij grotere organisaties met meerdere vestigingen, wordt er onderscheid gemaakt tussen het centrale crisisteam (CCT), decentrale crisisteam (DCT) en lokale coördinatieteams (LCT). Uit het crisisplan wordt ook duidelijk met welke andere teams er samengewerkt wordt; supportteams, recovery teams, de BHV-organisatie en de overheid.

Veiligheidsmanager

Henk Veenvliet

Tijdens een crisissituatie zit je niet te wachten op een crisismap met een heleboel gedetailleerde documentatie

Je hebt praktische handvatten nodig om snel en doelgericht aan de slag te kunnen; een duidelijke structuur, een overzichtelijke werkwijze, een goede rolverdeling in het crisisteam. Daarbij wil je tools om inzicht te krijgen op de impact van de crisis en wie daarbij betrokken moeten worden. Dat verzin je niet allemaal ter plekke, maar leg je vast in een crisisplan.