Crisissimulaties

Generale repetitie in een realistische setting

Bij een crisis wordt de wereld anders. Het aanleren van vaardigheden die nodig zijn tijdens een crisis vindt plaats door te veel te oefenen in een veilige setting. Door het zelf te doen, wordt u direct geconfronteerd met het effect van uw acties. Hoe dichter de werkelijkheid wordt benaderd tijdens de simulatie, hoe groter het leereffect en hoe beter uw team handelt tijdens een echte crisis. Die komt, u weet alleen nog niet wanneer. 

Wilt u een simulatie voor uw bedrijf?

088 - 166 3000

Stuur een maiL

Hoe realistischer, hoe beter

Onze oefenleiders beschikken over relevante praktijkervaring op het gebied van crisismanagement. We maken de beleving zeer realistisch door de inzet van verschillende simulatievormen (acteurs, journalisten, cameraploegen, social media) en het oefenen met andere disciplines (BHV, brandweer, politie). Ook is het mogelijk om uw zakelijke partners te betrekken bij de oefening. Of wacht dacht u van een gecombineerde oefening op meerdere vestigingen. Omvang en vorm zijn in vele uitvoeringen mogelijk, we zorgen altijd dat de oefening aansluit bij het niveau van uw crisisteam.

Samenwerking met hulporganisaties

Oefeningen bij grote bedrijven doen we geregeld in samenwerking met de veiligheidsregio. Bij een echte calamiteit in het pand of op het terrein wordt al snel hulp gevraagd van de overheidshulpverlening en dan is een goede samenwerking cruciaal.  De oefeningen in samenwerking met de veiligheidsregio zijn super realistisch, uitdagend en confronterend. Een onvergetelijke ervaring, gevuld met leermomenten. Uiteraard letten wij bij de simulatie ook op dat uw crisisteam niet ondergesneeuwd wordt door de externe hulpdiensten. Al onze oefeningen zijn op gelijkwaardig niveau.

Onze simulaties


Cyberattack

Uw online shop is niet meer te bereiken. Cybercriminelen hebben hun pijlen op uw organisatie gericht en proberen uw IT-infrastructuur helemaal lam te leggen. Heeft uw crisisteam de expertise om hiermee om te gaan?

Datalek

Uiteraard is alle data van uw bedrijf beveiligd. Maar een handige cybercrimineel heeft toch een achterdeur gevonden en beschikt nu over gevoelige informatie. Wat kan uw crisisteam doen om ervoor te zorgen dat de schade beperkt blijft?

IT & telecomuitval

Bij een medewerker is de internetverbinding plots traag. Direct daarna valt het internet bij iedereen uit. Telefoons werken niet meer. Bij deze simulatie testen we hoe goed uw organisatie is voorbereid op IT & telecomuitval.

Stroomuitval

Heeft de netbeheerder een fout gemaakt waardoor niemand in de omgeving stroom heeft? Of is er een hoofdleiding doorgetrokken bij graafwerk? Hoe functioneert uw crisisteam in een gebouw zonder stroom?

Aardbeving

In Nederland is de kans op aardbevingen niet enorm groot. Maar mocht het gebied waar uw bedrijf staat wel getroffen worden door een aardbeving, weet u dan hoe u moet handelen om uw bedrijf in veiligheid te brengen?

Terrorisme

Terrorisme is geen ver van ons bed show meer. Er is sprake van reële dreiging in Nederland. Uw eigen bedrijf kan doelwit zijn. Wat zijn de kwetsbare plekken? Hoe werkt uw crisisteam samen met andere partijen zoals de politie?

School shooting

In de Verenigde Staten heeft elke school een draaiboek voor wat ze moeten doen als de school beschoten wordt. Hier lijkt de kans gelukkig een stuk kleiner dat zoiets gebeurt. Maar is dat zo? Als het gebeurt, weten uw teamleden dan hoe te handelen?

Ongevallen

Ongevallen doen zich voor, ondanks verregaande veiligheidsmaatregelen. Daarvoor heeft u uw BHV-organisatie. Maar wat als er meer slachtoffers zijn, of zelfs doden? Reden genoeg om uw crisisteam in te schakelen. Toch?

Welke potentiële crisis wilt u oefenen? We bespreken graag de mogelijkheden voor crisissimulaties op maat voor uw bedrijf.

Neem contact op

Veiligheidsmanager

Henk Veenvliet

Tijdens een effectieve oefening vergeten mensen al snel dat ze in een simulatie zitten. Ze ervaren dezelfde druk als tijdens een echte crisis.

Voor een school hebben we recentelijk een scenario bedacht waarbij er een bomaanslag plaatsvond. In een standaardscenario had misschien gestaan ‘er is sprake van meerdere gewonden’, maar wij zetten de echte naam van een docent of van de conciërge en enkele leerlingen erbij. Dan merk je meteen dat de oefening een heel andere lading krijgt. Het is opeens geen spelletje meer. Mensen schakelen echt een tandje dieper.