Leertraject

Een effectieve mix van team- en roltraining

De crisisorganisatie van uw bedrijf bestaat uit mensen. Ieder lid van het crisisteam heeft een specifieke rol. Wij trainen daarom niet alleen het gehele team, maar trainen ook de individuen. Zo ontstaat voor iedere rol een  specifiek leertraject, aansluitend bij de individuele leerbehoefte.

Meer weten over team- en roltraining?

088 - 166 3000

Stuur een maiL

Mogelijke werkvormen voor de juiste mix

In het opleidingsplanbeschrijven wij het leertraject dat nodig is voor uw crisisteam en de individuele leden binnen uw crisisorganistie. Het leertraject stemmen wij af op de leerdoelen en -behoefte van uw team en is daarom altijd maatwerk.

Voorbeelden van werkvormen  die wij toepassen in de leertrajecten zijn: 

Teamtrainingen: uitleg van de werkwijze en oefenen als team

Roltrainingen: uitleg van de taken van een bepaalde rol en oefenen met deze taken (bijvoorbeeld plottertraining, receptietraining)

Scenariotrainingen: praktijktraining waarin scenario’s geoefend worden in grote of kleinere groepjes

Communicatietraining: omgaan met crisiscommunicatie, de pers en overige media

Workshops: korte bijeenkomst over bepaald onderwerp (bijvoorbeeld social media)

Dilemmasessies: bewustwording van de dilemma’s en maken van keuzes in crisismanagement. Vaak ingezet bij de verbetering of het opstellen van de crisisprocedures

Walk through sessies: praktisch bijeenkomst waarin de procedures met elkaar doorgelopen worden

De schakel tussen kennen en kunnen

De trainingen van IVM sluiten naadloos aan op de beleving en omgeving van de cursist. Behoefte, situatie en niveau staan hierbij altijd voorop. Kennis en praktijk worden één. Zo vormen de trainingen van IVM de schakel tussen kennen en kunnen.